Hallitus tiedottaa (helmikuu 2023)

TIEDOTE HELMIKUU 2023


Arvoisa osuuskunnan omistajajäsen,


1. OSUUSKUNNAN VERKOSTON LUOVUTTAMINEN KAUPUNGILLE

 

Kaarina-lehden palstoilla on käyty keskustelua siitä, miten kaupunki edellyttää liittymistä omaan verkkoonsa ja mitä se tulee kiinteistön omistajalle maksamaan. Meillä lähestyy se aika, aikaisintaan kun velat on maksettu, jolloin osuuskunnan verkko luovutetaan kaupungin haltuun.

 

Verkon luovutuksen jälkeen kaupunki edellyttää kaikilta liittymistä välittömästi ainakin jätevesiverkkoon. Nyt osuuskunnan aikana liittyminen kaikkine töineen on huomattavasti halvempaa kuin kaupungin verkkoon liittyminen. Kaarina-lehden jutussa arvioitiin pelkkään vesiverkkoon liittymisen maksavan 20.000 euroa kaupungin liittymismaksun lisäksi. Kaupungin liittymismaksun suuruus riippuu tontin rakennusoikeudesta. Osuuskunnalla hinta (vesi ja viemäri) on tällä hetkellä 14.500 euroa ja sillä kaikki tehdään valmiiksi talon kulmalle asti. Kannattaa kertoa tämä asia kaikille naapureille ja kehottaa heitä liittymään hyvän sään aikana.

 


2. ELISAN VERKOSTO

Aina silloin tällöin kysellään liittymisestä Elisan valokuituverkkoon. Sieltä on yleensä ollut vastaus, ettei Vok Meri-Kaarinan alueella ole mitään verkkoa. Nyt erään kiinteistökaupan takia omistajaksemme tuli aktiivinen jäsen, joka tiedusteli asiaa niin pitkään ja niin monilta Elisan henkilöiltä, että vastaus muuttui ja hän sai valokuidun tontilleen kohtuuhintaan. Kiitos siitä!


 

3. OSUUSKUNNAN TALOUSTILANNE

 

Meillä on lainaa tällä hetkellä jäljellä noin 110.000,00 euroa. Lyhennämme sitä vuosittain noin 55.000,00 eurolla, joten laina on loppuun maksettu kahdessa vuodessa. Tämän jälkeen lainanlyhennysmaksu jää pois. Rahaa on tällä hetkellä riittävästi kulujen kattamiseen.


Uudet jäsenet aina auttavat taloustilanteessa, joten toivomme senkin takia jäsenistöltämme aktiivisuutta.


 

4. JÄTÖKSET POIS ITÄMERESTÄ

 

Yksi osuuskuntamme perustamisen lähtökohdista oli kauniin Saaristomeremme suojelu ja ennallistaminen. Se on edelleenkin mitä ajankohtaisin asia. Siksikin on tärkeää, että teemme työtä uusien liittymien saamiseksi niiden isosta joukosta, jotka edelleen laskevat jätevetensä puhdistamattomina eteenpäin.

 


Kevään odotusta toivottaen,

 

Hallituksen puolesta


Kalervo Korvensyrjä, pj

0400-530294