Hallitus tiedottaa (2019 kesäkuu)

UUSIA LIITTYMIÄ

Olemme saamassa tämän vuoden aikana ainakin kuusi uutta liittymää. Suurin osa näistä on varauksen muuttamisia täysliittymäksi. Neuvotteluja vielä muidenkin kanssa on meneillään. Tämä on erittäin tärkeää osuuskunnan talouden kannalta. Kehotankin kaikkia jäseniä olemaan aktiivisia jäsenhankinnan suhteen. Hintamme on erittäin edullinen kun sitä vertaa oman puhdistamon ja porakaivon tekoon.

KAUPUNGIN VEDENMITTAUS

Kaupungin vesimittari on tarkastettu ja todettu vialliseksi. Neuvottelemme parhaillaan hyvityksestä.

OSUUSKUNTAKOKOUKSEN (19.5.2019) PÄÄTÖKSISTÄ

Kokous vahvisti budjetin tälle vuodelle ja siinä yhteydessä päätettiin, että tästä vuodesta alkaen kerätään perusmaksu kaikilta niiltä, jotka ovat liittymän ottaneet, vaikka se ei olisi vielä käytössäkään. Tätä perustellaan sillä, että pumppu on jo paikallaan ja putket vedetty kiinteistölle. Usein riskinä on, että jätevesiputki voi käyttämättömänä täyttyä muiden jätevedestä niin, ettei sitä saada aina auki edes paineella, vaan joudutaan kaivamaan uusi putki kiinteistölle.

Sovittiin, että pankkilainan laina-aikaa pidennetään nykyisestä neljästä vuodesta, jolloin vuotuinen lyhennys helpottuu. Pankki on asiaan suostunut. Nyt pyritään hankkimaan asialle takaajan eli kaupungin suostumus.

Tarkoituksena on pidentää laina-aikaa kuuteen vuoteen, jolloin vuotuinen maksu on noin 57.000,00 euroa.

Tämä summa on tarkoitus saada kasaan kolmella eri tavalla:

- ”voitto” uusista liittyjistä

- lainaa ottaneiden jäsenten lyhennykset

- perusmaksun muuttaminen lainanlyhennysmaksuksi niiltä osin kun perusmaksua ei tarvita yleisiin hallintokuluihin. Tämä on edullinen tapa, koska lainanlyhennysmaksusta ei tarvitse maksaa alvia.

Hallituksen erovuoroiset jäsenet valittiin uudelleen eli hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossa.

Hallitus toivottaa kaikille omistajajäsenille rentouttavaa kesää!

Hallituksen puolesta

Kalervo Korvensyrjä